Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις δε μπορούν να σταματήσουν τις εξαγωγές μας - Η αστάθεια στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις δε μπορούν να σταματήσουν τις εξαγωγές μας - Η αστάθεια στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δε μπορεί να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου μέσω του «εκφοβισμού»
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ αναφορικά με την πετρελαϊκή αγορά έστειλε σήμερα (23/10) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δε μπορεί να σταματήσει τις εξαγωγές της Τεχεράνης με την επιβολή κυρώσεων.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Zanganeh, «όσο η Αμερική στοχεύει στο Ιράν, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αργού πετρελαίου, με κυρώσεις, η αστάθεια στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δε μπορούν να σταματήσουν», ενώ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δε μπορεί να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου μέσω του «εκφοβισμού».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή της κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν στις 4 Νοεμβρίου, ζητώντας παράλληλα από τις υπόλοιπες χώρες να περιορίσουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού.
Ο Ιρανός υπουργός επανέλαβε τις χθεσινές (22/10) του δηλώσεις ότι η παραγωγή της χώρας δε μπορεί να αντικατασταθεί από την παραγωγή των υπολοίπων χωρών, σε περίπτωση που τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις, καθώς «καμία χώρα δεν έχει την παραγωγική ικανότητα ώστε να παράσχει μία εναλλακτική λύση».
Επιπλέον, ο κ. Zanganeh κατέστησε σαφές ότι το Ιράν είναι σε θέση να διατηρήσει σταθρές τις αποστολές πετρελαίου και δεν έχει κανέναν πρόβλημα να διατηρήσει την παραγωγή του στα τρέχοντα επίπεδα.
«Δεδομένου ότι η αγορά αντιμετωπίζει έλλειψη εφοδιασμού, η άρση των κυρώσεων είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι τιμές», καταλήγει ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης