Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων υποχώρησε το πετρέλαιο - Στο -4% και τα 66,53 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων υποχώρησε το πετρέλαιο - Στο -4% και τα 66,53 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε άνω του 4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,60 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (23/10) το πετρέλαιο, υποχωρώντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, στον απόηχο των στοιχείων για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το προηγούμενο τρίμηνο.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε άνω του 4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,60 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε ανάλογη πτώση στα 66,53 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί την χαμηλότερη τιμή από τις 18 Σεπτεμβρίου 2018.



Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας το τρίτο τρίμηνο του 2018 αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ενδέχεται να υποχωρήσει κατά το επόμενο διάστημα.
Πλέον, το αμερικανικό αργό βρίσκεται ξανά κοντά στο εύρος των 67,60 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών, λίγες ημέρες πριν από την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.


Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο αντίκτυπος που θα έχουν οι κυρώσεις στην ενεργειακή αγορά αναμένεται να είναι σημαντικός, καθώς οι εξαγωγές του Ιράν θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμα και κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Όπως τονίζει η JP Morgan, η τιμή του Brent για το 2019 θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 83,50 δολ. ανά βαρέλι, εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς που θα προκαλέσουν οι κυρώσεις στο Ιράν και η μειωμένη παραγωγική ικανότητα των υπολοίπων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης