Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Dudley (CEO BP): «Ανθυγιεινό» για την οικονομία η τιμή του πετρελαίου στα 80 δολ/βαρέλι

tags :
Dudley (CEO BP): «Ανθυγιεινό» για την οικονομία η τιμή του πετρελαίου στα 80 δολ/βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι είναι υπερβολικά υψηλές για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Bob Dudley, CEO της BP
Οι τιμές του πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι είναι υπερβολικά υψηλές και ανθυγιεινές για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής BP.
«Υπάρχει μια υγιής τιμή για το πετρέλαιο και την ενέργεια και πιστεύω ότι ισορροπούν οι χώρες που παράγουν και οι χώρες που καταναλώνουν», ανέφερε ο Dudley στο περιθώριο της διάσκεψης One Young World στη Χάγη.
«Κατά τη γνώμη μου, η σωστή τιμή είναι κάπου μεταξύ 50 δολάρια και  65 δολάρια το βαρέλι.
 Ο κόσμος μπορεί να ζήσει με αυτό», σημείωσε ο Dudley.
Αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Ινδία, η Νότια Αφρική ή η Τουρκία, έχουν τις υψηλότερες τιμές βενζίνης, επειδή τα νομίσματά τους υποτιμήθηκαν γρήγορα έναντι του δολαρίου και επειδή οι τιμές του πετρελαίου σε δολάρια είναι υψηλές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP.
Επί του παρόντος, οι τιμές του πετρελαίου είναι «τεχνητά υψηλές» λόγω της βαρύτητας της Βενεζουέλας και των αμερικανικών κυρώσεων για το Ιράν, σύμφωνα με τον Dudley, ο οποίος δήλωσε ότι όταν τα γεωπολιτικά αυτά γεγονότα υποχωρήσουν, τα θεμελιώδη  θα επανέλθουν στη διακυβέρνηση και οι τιμές του πετρελαίου στα 60 – 65 δολάρια το βαρέλι.
Η BP δεν θα ενταχθεί σε κανένα όχημα ειδικού σκοπού της ΕΕ που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το εμπόριο με το Ιράν, τόνισε ο Dudley, σημειώνοντας ότι «νομίζω ότι είναι γεμάτος κινδύνους».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης