Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της FYROM για αλλαγή του Συντάγματος - Βήμα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

tags :
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της FYROM για αλλαγή του Συντάγματος - Βήμα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Palmer, χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής της FYROM να εγκρίνει την έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Palmer, χαιρέτισε την απόφαση της Βουλής της FYROM την Παρασκευή, να εγκρίνει την έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Palmer, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα (22/10) στη FYROM με τον πρωθυπουργό Z. Zaev, η απόφαση αυτή της Βουλής της FYROM αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ενισχύει τις φιλοδοξίες της FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός της FYROM Z. Zaev σημείωσε ότι με την απόφαση της Βουλής της χώρας για την έναρξη των διαδικασιών τροποποίησης του συντάγματος, αποφεύχθηκε η εκδήλωση μίας ενδεχόμενης σοβαρής πολιτικής κρίσης, η οποία, όπως είπε, θα είχε "καταστροφικά" αποτελέσματα για τη χώρα.
Ακόμη, ο Z. Zaev ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την αμέριστη στήριξη που προσφέρουν στη χώρα του, σχετικά με την προώθηση της ευρωατλαντικής και ευρωπαϊκής της πορείας.
Ο βοηθός υφυπουργός των ΗΠΑ M. Palmer συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της FYROM, ακόμη και με βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την Παρασκευή υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος της FYROM, όχι όμως και με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ούτε και με τον αρχηγό του κράτους, πρόεδρο της FYROM G. Ivanov, που αντιτίθεται σφόδρα στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης