Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street: Πτώση στις μετοχές των εισηγμένων που… ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη

Wall Street: Πτώση στις μετοχές των εισηγμένων που… ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη
FactSet και Bank of America Merrill Lynch παραθέτουν ένα παράδοξο στα αποτελέσματα εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο 2018
Τα άκρως ικανοποιητικά, μέχρι στιγμής, οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων της Wall Street για το τρίτο τρίμηνο του 2018, έδωσαν κάποια στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, εν μέσω ισχυρών πιέσεων.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με σχετικές προβλέψεις, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να ενισχυθούν πάνω από 20% για το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε ετήσια σύγκριση.
Ωστόσο, όπως παρατηρούν οι FactSet και Bank of America Merrill Lynch, παρατηρείται ένα παράδοξο φαινόμενο.
Με το 64% (έναντι ιστορικού μέσου όρου 73%) των εταιρειών να έχουν ξεπεράσει επί του παρόντος τις προσδοκίες, παρατηρείται ότι η αγορά «τιμωρεί» τις εισηγμένες, καθώς το αποτέλεσμα θεωρείται προεξοφλημένο.
Συγκεκριμένα, αντί να καταγραφεί «ράλι», οι μετοχές των εταιρειών με ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα υποχώρησαν κατά 0,5% (κατά μέσο όρο), δύο ημέρες πριν ανακοινωθούν οι επιδόσεις.
Το αντίστοιχο ποσοστό για το υπόλοιποι 36% που απέτυχε να επιβεβαιώσει ή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 3,5%, έναντι ιστορικού μέσου όρου 3,5%.
Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο 2007 και το πρώτο τρίμηνο 2000, επισημαίνεται, όταν οι αγορές, στη συνέχεια, κατέρρευσαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης