Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε άνοδο των τιμών πετρελαίου ποντάρει το πιο «bear» hedge fund του κόσμου

Σε άνοδο των τιμών πετρελαίου ποντάρει το πιο «bear» hedge fund του κόσμου
Σε άνοδο των τιμών πετρελαίου ποντάρει η Horseman Global
Σε άνοδο των τιμών πετρελαίου ποντάρει ίσως το πιο «bear» hedge fund του κόσμου, η Horseman Global, η οποία βιώνει μία ακόμη δύσκολη χρονιά από το «ράλι» των προηγούμενων μηνών στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, η Horseman, της οποίας το ήμισυ σχεδόν (41,3%) των κεφαλαίων αφορά θέσεις «short», έχει καταγράψει απώλειες περίπου 9% για το τρέχον έτος, έπειτα από ένα «διάλειμμα» θετικών επιστροφών το περασμένο έτος.
Η χειρότερη επίδοση παρατηρείται το 2016, όταν και ξεκίνησε η κατακόρυφη άνοδος στη Wall Street.
Βέβαια, ο περασμένος Σεπτέμβριος έκλεισε με θετικό πρόσημο (1,8%) για το hedge fund, μετριάζοντας ελαφρά τις απώλειες του 2018.
Όπως αναφέρεται στο σημείωμα του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, Russell Clark, η Horseman θα συνεχίσει τη «bearish» τακτική της, υποσχόμενη ικανοποιητικές αποδόσεις στους επενδυτές.
Να σημειωθεί πως η εν λόγω στρατηγική «δούλεψε» καλά την περίοδο 2012-2016.
«Από το 2010 και το 2011 είχαμε καταλάβει τί συμβαίνει στη βιομηχανία χάλυβα της Κίνας και τις συνέπειες που θα ακολουθούσαν σε νομίσματα και ομόλογα», αναφέρει σχετικά.
«Για την περίοδο 2017-2018 έχουμε βρει έναν συνδυασμό περιουσιακών στοιχείων που θα αποφέρουν αποδόσεις».
Τούτου λεχθέντος, σε μία από τις λίγες θετικές προβλέψεις, η Horseman αναμένει σημαντική άνοδο στις τιμές πετρελαίου, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον, το ξαφνικό «άλμα» στις τιμές πετρελαίου θα προκαλέσει αποδυνάμωση της ζήτησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, έναν κλάδο που ήδη υποφέρει από την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα και την αύξηση των τιμών βασικών εμπορευμάτων.
Στη συνέχεια, η μείωση της αυτόματης ζήτησης θα έχει αντίκτυπο στην αγορά ημιαγωγών, που βιώνει ήδη τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Κίνα.
«Εκτός από συγκεκριμένους τομείς, η επιβράδυνση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα έχουν, επίσης, ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και θα προκαλέσουν απότομη επιβράδυνση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Δεδομένου ότι το αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται ήδη στο 4% του ΑΕΠ, ακόμη και μια μικρή επιβράδυνση θα μπορούσε να προκαλέσει δραματική διόγκωση, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του αμερικανικού δολαρίου, είτε λόγω αλλαγών στην προσδοκία της σύσφιγξης της Fed, δημοσιονομική σταθερότητα των ΗΠΑ.
Και καθώς η εξάπλωση των τιμών του πετρελαίου κλείνει, αυτό μειώνει επίσης ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις ΗΠΑ».
Επίσης, η εταιρεία αναμένει μεταξύ άλλων μία αποδυνάμωση στο αμερικανικό δολάριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης