Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν «βλέπει» σημαντική ανάκαμψη στη Wall Street η Morgan Stanley

Δεν «βλέπει» σημαντική ανάκαμψη στη Wall Street η Morgan Stanley
Morgan Stanley: Δεν αναμένεται ανάκαμψη στη Wall Street
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης δεν αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ανάκαμψη μετά το sell-off που καταγράφηκε πριν από δύο εβδομάδες, εκτιμούν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Morgan Stanley, σε αντίθετο κλίμα από την αντίστοιχη εκτίμηση της JPMorgan.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με βάση τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ, όπως αποτυπώνονται και στις αποδόσεις-τιμές των αμερικανικών ομολόγων, η Wall Street θα φθάσει στην κορυφή της για τους επόμενους μήνες τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
«Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά ανέκαμψε από το sell-off.
Αυτό όμως δεν θα διαρκέσει και πολύ», σχολιάζεται.



Σε αυτό το σημείο, οι αναλυτές επισημαίνουν την έκθεση της περασμένης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, εκτιμούσαν πως ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 θα διαπραγματεύεται μεταξύ 2.580 και 2.900 μονάδων όσο η απόδοση στο 10ετές κρατικό ομόλογο Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει στο εύρος 3%-3,5%.
Παράλληλα, εμφανίζονταν πιο προσγειωμένοι σε ό,τι αφορά στον δείκτη τιμής/κερδών ανά μετοχή (P/E) για τον S&P 500, αναφέροντας πως το «ταβάνι» ορίζεται πλέον στο 16x.
Με αφορμή την διόρθωση της περασμένης εβδομάδας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ανάκαμψη θα επέλθει μετά από νέα τόνωση της επαναγοράς μετοχών, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο 2018.
Ωστόσο, εδώ εντοπίζεται ένα πρόβλημα.
Η ρευστότητα από τον εταιρικό τομέα αποσύρεται με ταχείς ρυθμούς, εν μέσω σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών παγκοσμίως και του υψηλότερου κόστους δανεισμού.
Σχετικά πάλι με το sell-off, προβλέπεται πως η σημαντική υποχώρηση στον τεχνολογικό κλάδο δεν έχει φθάσει στο τέλος της.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης