Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις της Guardian για την αυτοκτονία ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας

Αποκαλύψεις της Guardian για την αυτοκτονία ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας
Αποκαλύψεις Guardian για την αυτοκτονία μέλους της Διεθνούς Αμνηστίας 
Την αυτοκτονία του Gaetan Mutu βάζει στο στόχαστρο η βρετανική εφημερίδα «Guardian», θέτοντας το ερώτημα για τις συνθήκες εργασίας στη Διεθνή Αμνηστία.
Ο 65χρονος, ερευνητής της οργάνωσης για την δυτική Αφρική και αναγνωρισμένος υπάλληλός της για περισσότερα από 30 χρόνια, αυτοκτόνησε στο γραφείο του στο Παρίσι στις 26 Μαΐου 2018.
Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα των γαλλικών αρχών, άφησε ένα σημείωμα στο οποίο εκφράζει παράπονα για εργασιακή πίεση και έλλειψη υποστήριξης από την διοίκηση
Πέντε εβδομάδες μετά τον θάνατό του, σε ένα διαφορετικό περιστατικό, η 28χρονη Ροζ Roz McGregor, μια έμμισθη μαθητευόμενη στην ίδια οργάνωση, βρέθηκε νεκρή.
Η οικογένειά της εξέφρασε ανησυχία επειδή η ΜΚΟ δεν την στήριξε αρκετά όταν εκείνη εμφάνισε "αγχώδη διαταραχή" στη διάρκεια των πέντε μηνών που εργαζόταν στο γραφείο της οργάνωσης στη Γενεύη.
Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία έχει ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες για τις αυτοκτονίες, δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί πλήρως με τις γαλλικές αρχές και αποδέχεται την απόφασή τους.
Εμπιστευτικά έγγραφα από την έρευνα της οργάνωσης στη Γαλλία, τα οποία είδε ο δημοσιογράφος της Guardian, συμπεραίνουν ότι η διεθνής γραμματεία, δηλαδή οι εργοδότες του Μούτου, δεν "ήταν αρκετά υποστηρικτικοί".
Ένας συνάδελφός του, τον οποίο επικαλείται η έκθεση, υποστήριξε ότι "αναζητούσε έναν τρόπο να βρει κάποια βοήθεια στο Παρίσι.
Ένιωθε ότι τον είχαν αφήσει αβοήθητο και περιθωριοποιημένο. Είχε πει πολλές φορές ότι υπέφερε από αυτό.
Του ήταν πολύ δύσκολο να είναι ολομόναχος.
Δεν παραπονιόταν ποτέ για την δουλειά, ΠΟΤΕ, αλλά πάντα για την έλλειψη υποστήριξης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης