Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο με αφορμή την υπόθεση Khashoggi

Σαουδική Αραβία: Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο με αφορμή την υπόθεση Khashoggi
Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να επιβάλλουν εμπάργκο πετρελαίου όπως το 1973
Το ενδεχόμενο να επιβάλλει εμπάργκο πετρελαίου στους δυτικούς καταναλωτές -όπως συνέβη το 1973- απορρίπτει η Σαουδική Αραβία, ενώ της υπόθεση για τη δολοφονία του Jamal Khashoggi.
«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Khalid al-Falih, ερωτηθείς εάν θα επιβάλλει εμπάργκο πετρελαίου.
Κορυφαίοι βουλευτές των ΗΠΑ ενέτειναν την πίεση στη Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας τον πρίγκιπα ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία του Khashoggi.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Donald Trump υιοθέτησε μια πιο επιφυλακτική στάση.
Κάποιοι βουλευτές των ΗΠΑ την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Σαουδική Αραβία, ενώ το Ριάντ έχει υποσχεθεί να αντιδράσει σε τυχόν κυρώσεις με «μεγαλύτερα αντίμετρα».
«Αυτό το περιστατικό θα περάσει, αλλά η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ υπεύθυνη χώρα, για δεκαετίες χρησιμοποιήσαμε την πετρελαϊκή μας πολιτική ως ένα υπεύθυνο οικονομικό εργαλείο απομονωμένη από την πολιτική» δήλωσε ο al-Falih.
«Ο ρόλος μου ως υπουργός Ενέργειας είναι να υλοποιήσω τον εποικοδομητικό και υπεύθυνο ρόλο της κυβέρνησής μου και να σταθεροποιήσω ανάλογα τις αγορές ενέργειας συμβάλλοντας στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε.
Τέλος, ερωτηθείς εάν μπορεί να αποφευχθεί η άνοδος των futures πετρελαίου πάνω από τα 100 δολ. ανά βαρέλι, ο ίδιος απάντησε «δεν μπορώ να σας εγγυηθώ κάτι, διότι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί στους άλλους παραγωγούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης