Διεθνή

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από στη συμφωνία αποτελεί «αιτία βαθιάς ανησυχίας»
Τη θέση ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων (INF) του 1987 θα καταστήσει τον κόσμο πιο επικίνδυνο, διατύπωσε σήμερα (22/10) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι η Μόσχα παραβιάζει τους όρους της INF, ενώ πρόσθεσε ότι το ζήτημα της συνθήκης θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις συνομιλίες με τον Αμερικανό προεδρικό σύμβουλο, John Bolton, εντός της εβδομάδας.
Παράλληλα, ο κ. Peskov υπογράμμισε ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη αποτελεί «αιτία βαθιάς ανησυχίας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η διαδικασία για την έξοδο από τη Συνθήκη περιγράφεται στο κείμενό της, και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως στη Ρωσία την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν τη συμφωνία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει μία επίσημη διαδικασία εξόδου από τη Συνθήκη.
«Η ίδια η Συνθήκη περιέχει μία διαδικασία η οποία παρέχει τη δυνατότητα απόσυρσης από αυτή», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Sergey Lavrov, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει εποικοδομητικό διάλογο με την Ουάσιγκτον σχετικά με την ανανέωση μίας Συνθήκης για τη μείωση των στρατηγικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης