Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Λάθος η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συνθήκη για τα πυρηνικά - Θα υπάρξουν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις

Κίνα: Λάθος η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συνθήκη για τα πυρηνικά - Θα υπάρξουν επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανεξατάσει την απόφασή της για την απόσυρση από τη συμφωνία
Έκκληση προς τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους να αποσυρθούν από ση συνθήκη του 1987 για τα πυρηνικά, απηύθυνε σήμερα (22/10) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Hua Chunying.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφασή τους να αποσυρθούν από τη συνθήκη των πυρηνικών πυραύλων INF με τη Ρωσία».
Παράλληλα, η ίδια χαρακτήρισε ως «λάθος» την κίνηση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συνθήκη, διευκρινίονζτας ότι «μία τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις διεθνείς σχέσεις».
Το περασμένο Σάββατο (20/10) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων (INF) που υπογράφηκε με τη Μόσχα το 1987, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παραβιάζει τη συμφωνία.
Η Γερμανία χαρακτήρισε την παραπάνω κίνηση ως «καταστροφική», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, τόνισε ότι η σχετική συνθήκη αποτρέπει την πρόθεση των ΗΠΑ να επιδιώξουν «πλήρη κυριαρχία στον στρατιωτικό τομέα».
Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον προσπαθεί να «εκβιάσει» το Κρεμλίνο για παραχωρήσεις εξαιτίας «αδυναμίας και απροθυμίας να διαπραγματευτεί εύλογα».
Από την πλευρά του ο επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, Konstantin Kosachev, δήλωσε ότι έχουν περισσότερη σημασία οι κινήσεις που θα πραηγματοποιήσει η Ουάσιγκτον μετά την αποχώρηση από τη Συμφωνία, παρά η ίδια η απόφαση που έλαβε.
«Πρέπει να ανταποκριθούμε όχι τόσο στο ίδιο το γεγονός της απόσυρσης της Ουάσιγκτον από τη Συνθήκη, αλλά στα πρακτικά της βήματα, ότι είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει», τόνισε ο Konstantin Kosachev, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Ρωσία έχει όλα τα στρατιωτικά τεχνικά πλαίσια γι' αυτό, η αντίδραση θα είναι γρήγορη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης