Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας προκειμένου να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας προκειμένου να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι το πρόβλημα με τις εμπορικές εντάσεις είναι η έλλειψη ανταπόκρισης από την Κίνα
Στο ζήτημα των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Larry Kudlow, τονίζοντας ότι το Πεκίνο δε συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον για την επίλυση των σχετικών διαφορών.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στους Financial Times, ο κ. Kudlow δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει στην Κίνα «έναν λεπτομερή κατάλογο αιτημάτων, σχετικά με την τεχνολογία για παράδειγμα, που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει εδώ και πέντε ή έξι μήνες».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι «το πρόβλημα με αυτή την ιστορία είναι ότι δεν ανταποκρίνονται», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Κίνας «πρέπει να λάβει μία απόφαση και μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει ή έχουν αποφασίσει ανα μην κάνουν τίποτα», για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόσφατη αποδυνάμωση του κινεζικού νομίσματος οφείλεται σε δυνάμεις της αγοράς και όχι σε κάποια σκόπιμη πολιτική.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δημοσίευμα της Axios το οποίο επικαλείται πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση, αναφέρει ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται «στις αρχές», με την Ουάσιγκτον να επιθυμεί να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στην Κίνα μέσω των τελευταίων δασμών που επέβαλε τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης