Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Γαλλία - Γερμανία για υπόθεση Khashoggi: Αναγκαίο να αποσαφηνιστεί τι συνέβη στις 2/10

Βρετανία  - Γαλλία - Γερμανία για υπόθεση Khashoggi: Αναγκαίο να αποσαφηνιστεί τι συνέβη στις 2/10
Τι αναφέρουν σε κοινή του ανακοίνωση οι τρεις χώρες για την υπόθεση του δημοσιογράφου
Είναι «επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστούν» οι συνθήκες του «απαράδεκτου» θανάτου του σαουδάραβα δημοσιογράφου Khashoggi στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.
Οι τρεις χώρες με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν από τη Σαουδική Αραβία να παράσχει στοιχεία για να υποστηρίξει την εξήγησή της για το τι συνέβη στον δημοσιογράφο προκειμένου να θεωρηθεί αξιόπιστη.
Ειδικότερα, σε  κοινή του ανακοίνωση η Γαλλία, η Βρετανία και τη Γερμανία υπογραμμίζουν πως «σημειώνουμε τη δήλωση των Σαουδαράβων που εξηγεί τα προκαταρκτικά τους πορίσματα», «αλλά υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, πέρα από τις υποθέσεις που επικαλείται έως σήμερα η σαουδαραβική έρευνα, οι οποίες πρέπει να υποστηρίζονται από τα γεγονότα ώστε η έρευνα να θεωρηθεί αξιόπιστη».
«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτόν τον φόνο, τον οποίο και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», συμπληρώνουν και επιμένουν  «συνεπώς στο γεγονός ότι απαιτούνται και αναμένονται περισσότερες προσπάθειες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια κατά τρόπο πλήρη, διαφανή και αξιόπιστο».
Οι τρεις χώρες χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτο» το γεγονός δημοσιογράφοι να απειλούνται, να δέχονται επίθεση και να σκοτώνονται «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης