Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Ιταλία αναμένει την απόφαση της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της την Τρίτη 23/10

Reuters: H  Ιταλία αναμένει την απόφαση της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της την Τρίτη 23/10
Σύμφωνα με την κυβερνητική  πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters,  η Κομισιόν θα απορρίψει την επόμενη μέρα (23/10) το σχέδιο προϋπολογισμού και θα ζητήσει να υποβληθεί νέο
Η ιταλική κυβέρνηση περιμένει ότι η Κομισιόν θα πάρει την  Τρίτη 23/10 την πρωτοφανή απόφαση να ζητήσει από ένα κράτος - μέλος να τροποποιήσει και να υποβάλλει ξανά το σχέδιο προϋπολογισμού του, ανέφερε την Κυριακή 21/10 μια κυβερνητική πηγή,  όπως μεταδίδει το Reuters.
H Ιταλία βρίσκεται σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, επειδή στο προσχέδιο προϋπολογισμού της θέτει ως στόχο για το έλλειμμα το 2,4% για το 2019, έναντι 1,8% που ήταν το 2018.
Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι με αυτό το σχέδιο προϋπολογισμού η Ιταλία παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ.
Η Ιταλία θα στείλει επιστολή αύριο Δευτέρα 22/10 στην Κομισιόν, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εμμένει στο έλλειμμα του 2,4%, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio την Κυριακή 21/10.
Σύμφωνα με την πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters,  η Κομισιόν θα απορρίψει την επόμενη μέρα (23/10) το σχέδιο προϋπολογισμού και θα ζητήσει να υποβληθεί νέο.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της για το σχέδιο προϋπολογισμού στις ιταλικές αρχές, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για να διευκολυνθεί η αξιολόγηση.
"Έχουμε ζητήσει τις θέσεις της ιταλικής κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου" ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης