Διεθνή

Conte (πρωθυπουργός Ιταλίας): Διατηρεί τον προϋπολογισμό της και τη δέσμευσή της στο ευρώ η κυβέρνηση

Conte (πρωθυπουργός Ιταλίας): Διατηρεί τον προϋπολογισμό της και τη δέσμευσή της στο ευρώ η κυβέρνηση
«Tο πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους ευρωπαίους συνομιλητές μας», ανέφερε ο Conte
Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte.
Ο Giuseppe Conte μίλησε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων,  μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.
Μάλιστα, η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε  από τις Βρυξέλλες, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.
Όπως ανέφερε ο Conte στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους ευρωπαίους συνομιλητές μας».
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως στην απαντητική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ερχόμενη Δευτέρα, η Ιταλία θα αναφέρει ότι «η Ρώμη θα καθίσει στο τραπέζι με στόχο έναν εποικοδομητικό και ήρεμο διάλογο».
Παράλληλά, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Matteo Salvini και ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S),  Luigi Di Mail, ξεκαθάρισαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.
  «Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Matteo Salvini.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με την Γαλλία υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα λυθεί σε επίπεδο αστυνομιών».
 Από την πλευρά του, ο  Luigi Di Mail δήλωσε ότι  «όσο θα είμαι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, εγγυώμαι ότι δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρώπη, αλλά ούτε και από το ευρώ».
Συμπλήρωσε πως «οι επόμενοι επτά με οκτώ μήνες, ενόψει και των ευρωεκλογών, θα είναι σημαντικοί για όλους τους λαούς, σε ό,τι αφορά το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης