Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

Reuters: Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit
H πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May, έχει επανειλημμένα αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της ΕΕ έκαναν πορεία στο Λονδίνο το Σάββατο 20/10, στη μεγαλύτερη ,σύμφωνα με τους διοργανωτές της, διαδήλωση που ζητάει από τη βρετανική κυβέρνηση να αποταθεί στη λαϊκή ψήφο για τους όρους του Brexit, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι διαδηλωτές ανέμιζαν, μάλιστα, τη σημαία της ΕΕ και είχαν και διάφορα πανό υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, σχετικά με τη συμφωνία που θα κάνει η Βρετανία για να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς την Theresa May σχετικά με τη διαπραγματευτική της στρατηγική, μόλις πέντε μήνες από την προκαθορισμένη ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία διαζυγίου και κάποιοι αντάρτες βουλευτές από το κόμμα των Συντηρητικών υποστηρίζουν ότι θα καταψηφίσουν όποια συμφωνία κι αν φέρει η May για έγκριση από το κοινοβούλιο.
Ο James McGrory, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν γνώμη για ένα θέμα που θα επηρεάσει για δεκαετίες τις ζωές τους.
"Ο κόσμος πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν καταντήσει ένα μπάχαλο, δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, διότι βλέπει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.
Και αρκετοί βουλευτές αναμενόταν να συμμετάσχουν στην πορεία, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά θα βρεθούν 100 χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Λονδίνου, ξεκινώντας από το Χάιντ Παρκ, περνώντας από τη Ντάουνινγκ Στριτ και καταλήγοντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Στο δημοψήφισμα του 2016 το 52% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει ο φόβος ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να επιτύχει μία συμφωνία εξόδου.
Κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν πλέον ένα ελαφρύ προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αλλά ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή και πολλοί Βρετανοί δηλώνουν ότι έχουν βαρεθεί όλη αυτή την ιστορία με το Brexit.
H πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ενώ οι Εργατικοί είναι υπέρ της διεξαγωγής του, αλλά και της παραμονής υπό όρους στην ΕΕ.
Οι οπαδοί του Brexit θεωρούν ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα προκαλέσει συνταγματική κρίση.
"Ψηφίσαμε να φύγουμε και θα είναι καταστροφικό ένα δεύτερο δημοψήφισμα" ανέφερε σχετικά ο Richard Tice, αντιπρόεδρος της κίνησης "Φεύγω σημαίνει φεύγω", που θέλει να κοπούν αμετάκλητα οι δεσμοί με την ΕΕ.
"Ο κόσμος δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις για κάτι που δυνητικά είναι προδοσία της δημοκρατίας στη χώρα".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης