Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω πιέσεων στις μετοχές - Στα 1.230,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό, λόγω πιέσεων στις μετοχές - Στα 1.230,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε  με κέρδη 0,2% ή 2,70 δολ. στα 1.230,10 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (18/10/2018) ο χρυσός, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα λόγω των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που έδειξαν ότι επίκεινται νέες αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο χρυσός ενισχύθηκε παρά την άνοδο του δολαρίου, καθώς οι νέες ισχυρές πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
«Ο χρυσός παρακολουθεί στενά τόσο το αμερικανικό δολάριο όσο και τις μετοχές, περισσότερο το δολάριο», σχολίασε ο επικεφαλής διαπραγματεύσεων στη Wing Fung Precious Metals, Peter Fung.
Όπως ανέφεραν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξάνονται έως ότου παρατηρηθεί επιβράδυνση στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας από το αυξημένο κόστος δανεισμού.
Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένα συνεδρίαση η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 2,%-2,25%.
Εν τω μεταξύ, θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας ενέτειναν περαιτέρω τις ανησυχίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, παρά την κριτική που άσκησε πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 την εβδομάδα έως την 13η Οκτωβρίου 2018, στις 210.000, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μείωση των αιτήσεων στις 212.000.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν παροχές μετά την πρώτη εβδομάδα επιδότησης μειώθηκε κατά 13.000, στο 1,64 εκατ., την εβδομάδα έως την 6η Οκτωβρίου -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1973- ενώ ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των λεγόμενων συνεχιζόμενων αιτήσεων υποχώρησε κατά 1.250, στα 1,65 εκατ. -επίσης το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1973.
Οι αυξημένες προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων ώθησαν υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 2ετούς να ανέρχεται σε υψηλά δεκαετίας, ωστόσο αργότερα αποκλιμακώθηκαν οι πιέσεις, ωθώντας υψηλότερα και τον χρυσό.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έφερε τη νομισματική πολιτική σχεδόν εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις, σε μια οικονομία όπου ο πληθωρισμός παραμένει αδύναμος.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2% ή 2,70 δολ. στα 1.230,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 95,9 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,146 δολ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης