Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Στο τέλος μίλησαν οι πωλητές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Στο τέλος μίλησαν οι πωλητές
ΑΓΟΡΑ: Στις δημοπρασίες οι πωλητές αποφάσισαν να δείξουν τη δύναμή τους και να τεστάρουν τους αγοραστές, οι οποίοι μάλλον ήταν λίγοι και χωρίς δυνάμεις.

Γι΄αυτό και έκλεισε η αγορά στο χαμηλό ημέρας και με την Coca Cola ανοδική να περιορίζει όπως μπορεί την πτώση.

Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και ίσα που ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ αν αφαιρέσουμε και τα δύο μικρά πακέτα που έγιναν πέφτει κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ.

ΧΑ: Διολισθαίνει και πάλι όπως αναμενόταν, χωρίς να βγουν μεγάλες πωλήσεις πάντως, ειδικά στις τράπεζες. Το αρνητικό είναι πως πέφτουν και χωρίς μεγάλους πωλητές με ευκολία.

Αυτό δημιουργεί την αίσθηση σε επενδυτές και στελέχη της αγοράς, ότι θα ξανακάνει μία βόλτα μέχρι τα πρόσφατα χαμηλά η αγορά, δηλαδή τις 610 μονάδες και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν μία διάσπαση των 600 μονάδες.

VIOHALCO: Κάποιοι είχαν την ιδέα το πρωί να βγουν να αγοράσουν πάνω από 100 χιλ. τεμάχια σπρώχνοντας τον τίτλο πάνω από το 3%.

Και τότε ο πωλητής αποφάσισε να τους δώσει άλλες 200 χιλ. τεμάχια σε ό,τι τιμές ήθελαν. Σε χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και κοντά στο 4% οι απώλειες. Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γρήγορο γύρισμα στα 0,50 ευρώ για τη Eurobank, κλείσιμο κάτω από τα 1,15 ευρώ για την Alpha Bank, η Εθνική στα 1,4630 και η Πειραιώς με οριακές απώλειες.

ΟΤΕ: Συνεχίστηκε η πτώση και πιάνει ωραίες τιμούλες. Έχει ακόμα λίγο δρόμο.

ΔΕΗ: Δεν έπεισε η μικρή αντίδραση που έβγαλε, ενώ έμειναν και 14 χιλ. τεμάχια στο κλείσιμο προς πώληση.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνεχίστηκε η πτώση της μετοχής. Έχασε 3,16% και έκλεισε στα 12,25 ευρώ. Αύριο θα γίνει η εκποίηση και των υπόλοιπων 200 χιλ. τεμαχίων περίπου και μάλλον θα συναντήσει η προσφορά τη ζήτηση, αυτή τη φορά.

ΤΙΤΑΝ: Ο κοινός τίτλος με μικρές απώλειες στα 19,40 ευρώ και ο προνομιούχος με άνοδο 3,72% και στα 16,75 ευρώ.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Από τη μέρα που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν θα μείνει στο ταμπλό ή θα φύγει βγαίνουν πωλήσεις.

Σήμερα έμειναν στα 2,40 ευρώ ανεκτέλεστα 16 χιλ. τεμάχια περίπου με τον συνολικό όγκο να είναι στα 5 χιλ. τεμάχια. Μάλλον πρέπει να υποθέσουμε πως σε αυτές τις τιμές θα γίνει η έξοδος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Εξαιρετικά φτωχή η ειδησεογραφία. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δικτυακό τόπο του ΧΑ σήμερα δεν υπήρχε είδηση που να αξίζει αναφοράς. Κάτι φορολογικοί έλεγχοι και κάτι αγορές ιδίων.

Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναζητήσουν καλές εταιρείες για να εμπλουτίσουν τις επιλογές των επενδυτών; Εκτός και αν θέλουν να μείνουν 50-60 μετοχές, αφού τα τελευταία χρόνια μόνο αποχωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης