Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Απώλειες -1,6% για το αμερικανικό αργό, στα 68,65 δολ. ανά βαρέλι

Σε χαμηλά ενός μήνα υποχώρησε το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Απώλειες -1,6% για το αμερικανικό αργό, στα 68,65 δολ. ανά βαρέλι
Το Brent σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,27 δολ. ανά βαρέλι
Διεύρυνε τις απώλειές του το πετρέλαιο, μετά την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο που σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) έχασαν συγκεκριμένα ψυχολογικά στηρίγματα, καθώς το πρώτο υποχώρησε από τα 80 δολάρια και το δεύτερο από τα 69  δολάρια.
Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το Brent σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,97% στα 79,27 δολάρια.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για το αμερικανικό αργό, το οποίο αποδυναμώθηκε 1,6% για να φθάσει στο επίπεδο των 68,65 δολ.
Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Ο αντίκτυπος του «άλματος» στα αποθέματα επηρέασε την αγορά πετρελαίου και δείχνει υποτονική», σχολιάζει ο Kaname Gokon από την Ιαπωνία, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά τις αμερικανικές κυρώσες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές, «η Ρωσία και οι υπόλοιποι παραγωγοί είναι έτοιμοι να αυξήσουν την προσφορά».
Μάλιστα, τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 10,9 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ορισμένων εγκαταστάσεων για τον τυφώνα Michael.
Παράλληλα, αρκετές είναι οι χώρες και οι πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες αναζητούν εξαιρέσεις από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι στις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης