Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,8% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3%
Αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας, εξαιρουμένων των καυσίμων, υποχώρησαν κατά -0,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέλβεπαν η πτώση να περιοριστεί στο -0,4%.
Παράλληλα, ενά συμπεριληφθούν τα καύσιμα, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων σημείωσε πτώση της τάξεως επίσης του -0,8% έναντι ανόδου +0,3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο -0,4%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3% εξαιρουμένων των καυσίμων και κατά +3,2% συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, ενώ ο πρώτος δείκτης ενισχύθηκε κατά +1,2% για το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Η μηνιαία πτώση του δείκτη προήλθε κυρίως από τον τομέα των καταστημάτων τροφρίμων, όπου οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά -1,5%, ενώ αντίθετα οι λιανικές πωλήσεις μέσω του διαδικτύου ενισχύθηκαν κατά +17,8%, με τον κλάδο ένδυσης να σημειώνει άνοδο της τάξεως του +18,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης