Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γνωρίστε τα νέα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που προστατεύουν τις πυρηνικές βάσεις

tags :
Γνωρίστε τα νέα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που προστατεύουν τις πυρηνικές βάσεις
Τα νέα ελικόπτερα των ΗΠΑ που προστατεύουν τις πυρηνικές βάσεις
Η Boeing κέρδισε ένα μεγάλο συμβόλαιο για να εφοδιάσει την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με νέα ελικόπτερα τα οποία θα προστατεύουν διηπειρωτικές βάσεις βαλλιστικών πυραύλων στις ΗΠΑ, δήλωσε το Πεντάγωνο.
Η σύμβαση απαιτεί την κατασκευή 84 Boeing MH-139, ένα μεσαίου μεγέθους διπλού κινητήρα ελικόπτερο 15 θέσεων που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την AgustaWestland στη βορειοανατολική Φιλαδέλφεια, θα αντικαταστήσει τον παλιό στόλο της Bell UH-1 Iroquois της υπηρεσίας, που σήμερα φυλάσσει πυρηνικές βάσεις στη Μοντάνα της Ουαϊόμινγκ , και τη Βόρεια Ντακότα.
 


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη σύμβαση στις 24 Σεπτεμβρίου, ύψους άνω των 375 εκατ. δολαρίων και καλύπτει τα τέσσερα πρώτα ελικόπτερα MH-139, τα οποία η Πολεμική Αεροπορία αναμένει να παραλάβει μέχρι το 2021.
Εάν όλα πάνε καλά, η πλήρης αξία της σύμβασης θα ξεκλειδώσει, εκτιμώντας 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, και προμηθεύουν την Πολεμική Αεροπορία με 84 νέα ελικόπτερα και άλλες υπηρεσίες συντήρησης μέχρι το 2031.
 


«Ο έντονος ανταγωνισμός οδήγησε σε μείωση του κόστους για το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 1,7 δισ. Δολάρια για τους φορολογούμενους», ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Heather Wilson.

 
Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας David Goldfein τόνισε ότι «είναι επιτακτικό να πετάξουμε ένα ικανό και αποτελεσματικό ελικόπτερο για να αντικαταστήσουμε τα UH-1N που παρέχουν ασφάλεια για τα ICBM μας [βαλλιστικοί πύραυλοι] και πυρηνικές αποτρεπτικές πράξεις».
Σύμφωνα με το The Drive, το MH-139 για την Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας και πολυβόλα σε κάθε πλευρά του σκάφους, μεταξύ άλλων, τα όπλα που είναι ταξινομημένα.
Ανάλογα με την αποστολή του MH-139, υπάρχουν υπο-παραλλαγές του ελικοπτέρου για διαφορετικά καθήκοντα, όπως έρευνα και διάσωση, μεταφορά, επιτήρηση και ακόμη και μια επίθεση.
 


Ωστόσο, η πιο ορατή αποστολή του θα είναι να διεξάγει επιχειρήσεις επιτήρησης σε σιλό ICBM και να ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε απειλές σε αυτές τις περιοχές με πολυβόλα και βλήματα με καθοδηγητή λέιζερ.
Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι μερικά από αυτά τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές σε ολόκληρη τη χώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης