Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άδεια λειτουργίας στη Γαλλία αναζητά η Wells Fargo, εν αναμονή του Brexit

Άδεια λειτουργίας στη Γαλλία αναζητά η Wells Fargo, εν αναμονή του Brexit
Άδεια λειτουργίας στη Γαλλία αναζητά η Wells Fargo
Την πρόθεσή της να ζητήσει άδεια λειτουργίας (για την επενδυτική μονάδα) στη Γαλλία γνωστοποίησε η Wells Fargo, εν αναμονή αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
«Με το Brexit στον ορίζοντα, η Wells Fargo δεσμεύεται να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στους επενδυτικούς τραπεζικούς πελάτες της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)», ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα, συμπληρώνοντας πως θα γνωστοποιήσει στο άμεσο μέλλον την πλήρη στρατηγική της για το Brexit.
Υπενθυμίζεται πως τα καθαρά της Wells Fargo εκτοξεύτηκαν κατά 32% το τρίτο τρίμηνο του 2018, χάρη στην αύξηση των καθαρών της εσόδων από τόκους κατά 9% και στα χαμηλότερα έξοδα.
Συγκεκριμένα, η Wells Fargo & Co ανακοίνωσε σήμερα (12/10/2018) πως τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 5,45 δισ. δολ., ή 1,13 δολ. ανά μετοχή, από 4,13 δισ. δολ., ή 83 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια μεγαλύτερη αύξηση, στα 1,17 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 21,9 δισ. δολ., ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 21,89 δισ. δολ., και από τα 21,8 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
Βασική προτεραιότητα της αμερικανικής τράπεζας είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας.
Τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σχέδια μείωσης του εργατικού της δυναμικού κατά 5% - 10% σε βάθος τριετίας.
Αυτή τη στιγμή, η Wells Fargo απασχολεί 265.000 υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης