Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπό... διάλυση οι ΑΝΕΛ: Υπέρ της κυβέρνησης 4 βουλευτές – Μόλις δύο παραμένουν «πιστοί» στον Καμμένο

Υπό... διάλυση οι ΑΝΕΛ: Υπέρ της κυβέρνησης 4 βουλευτές – Μόλις δύο παραμένουν «πιστοί» στον Καμμένο
Μόνος του κινδυνεύει να απομείνει ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σημάδια διάλυσης εμφανίζει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), καθώς αυξάνονται οι βουλευτές που διαχωρίζουν τη θέση τους από την άποψη του επικεφαλής, Π. Καμμένου, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ και την παροχή στήριξης προς την κυβέρνηση.
Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής εκ των έξι βουλευτών του κόμματος μόνο δύο στηρίζουν απόλυτα τη θέση του κ. Καμμένου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είτε έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, είτε φαίνονται πρόθυμοι να το πράξουν.
Ο πρώτος βουλευτής των ΑΝΕΛ που ξεκαθάρισε, δημοσίως, τη θέση του για το ζήτημα ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, για τον οποίο οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι οι απόψεις που εκφράζει μοιάζουν περισσότερο με αυτές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία και ακολούθως θα παραδώσει την έδρα του.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε  περίπτωση που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Τέρνες Κουίκ, ο οποίος όμως εκφράζεται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών.
Την ίδια ώρα διαρροή από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα (16/10) ανέφεραν ότι η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, θα «ψηφίσει κατά συνείδηση» και σαφώς υπέρ της συμφωνίας.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ποια στάση θα κρατήσει και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή και ανάλογα με το ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί των δυνάμεων.
Διαφορετική θέση από τη συνολική γραμμή του κ. Καμμένου έχει και ο Κώστας Ζουράρις.
Ο κ. Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει και υπέρ πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.
Στον κ. Καμμένο, ως εκ τούτου, μένουν απόλυτα πιστοί μόνο οι κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο κ. Κώστας Κατσίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης