Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Ο παγκόσμιος πετρελαϊκός τομέας χρειάζεται επενδύσεις 11 τρισ. δολ. ώστε να καλύψει τη μελλοντική ζήτηση

ΟΠΕΚ: Ο παγκόσμιος πετρελαϊκός τομέας χρειάζεται επενδύσεις 11 τρισ. δολ. ώστε να καλύψει τη μελλοντική ζήτηση
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, τόνισε ότι παγκόσμια παραγωγική ικανότητα έχει συρρικνωθεί
Την ανάγκη για περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα εξέφρασε σήμερα (16/10) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διάσκεψη της IHS CERA στο Νέο Δελχί.
Ειδικότερα, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα πετρελαίου έχει συρρικωνθεί, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι παραγωγοί και οι εταιρείες θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα και επενδύουν περισσότερο ώστε να καλύψουν την τρέχουσα ζήτηση».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο παγκόσμιος πετρελαϊκός τομέας χρειάζεται επενδύσεις 11 τρισ. δολαρίων για να καλύψει τη ζήτηση έως το 2040».
«Η απόψή μας είναι ότι η αγορά είναι επί του παρόντος επαρκώς εφοδιασμένη και καλά ισορροπημένη», επεσήμανε ο κ. Barkindo, προσθέοντας ότι «για το 2019, υπάρχει το ενδεχόμενο ανισορροπίας, λόγω της μεγαλύτερης αύξησης της προσφοράς».
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι τα μέλη των χωρών εντός και εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία για τη μείωση της προσφοράς βρίσκονται σε πορεία προς την επίτευξη συμμόρφωσης κατά 100%.
Σε ότι αφορά την Ινδία, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι αναμένεται να υπάρξει η μεγαλύτερη πρόσθετη ζήτηση πετρελαίου (κατά 3,7% ετησίως), καθώς και η ταχύτερη ανάπτυξη κατά τη χρονική περίοδο έως το 2040.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πετρέλαιο σημειώνει πτώση, με το Brent να υποχωρεί κατά -0,66% στα 80,25 δολ. ανά βαρέλι, και το αμερικανικό αργό να καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,74% στα 71,25 δολ. ανά βαρέλι.
Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, εν αναμονή των προκατακρτικών στοιχείων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης