Ελαφρά υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου έως το καλοκαίρι 2019, αναμένει η Goldman Sachs

Ελαφρά υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου έως το καλοκαίρι 2019, αναμένει η Goldman Sachs
Οι τιμές πετρελαίου θα υποχωρήσουν ελαφρά έως το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τη Goldman Sachs
Οι τιμές πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα έως το επόμενο καλοκαίρι, εκτιμά σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, επικαλούμενη ένα «κύμα» επιπλέον παραγωγής από το επόμενο έτος.
Ως εκ τούτου, η αμερικανική τράπεζα «βλέπει» στα 70 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του αργού πετρελαίου στα τέλη του Αύγουστου 2018, ενώ η διαφορά με την τιμή του Brent εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στα μόλις 5,5 δολάρια (από 9 δολάρια επί του παρόντος), δηλαδή το έτερο βασικό εμπόρευμα αναμένεται γύρω από τα 75 δολάρια.
Στις 19:20, σημειώνεται, τα futures για αργό και Brent διαπραγματεύονται στα 71,3 και 80,3 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Η Goldman σχολιάζει, στη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα θα συμβάλει, πλέον, και η Σαουδική Αραβία, εν μέσω έντασης με τη διεθνή κοινότητα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.
Τόσο ο επικεφαλής της Ford Motor, Bill Ford, όσο και εκείνος της JPMorgan, Jamie Dimon, έχουν προειδοποιήσει πως εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το πετρέλαιο ακόμη και στα 100 ή 200 δολάρια, ή ακόμα και στο διπλάσιο, στα 400 δολάρια.
Στην αγορά επικρατεί ανησυχία, καθώς, επίσης, αναμένεται να μειωθεί η προσφορά μετά την επαναφορά των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης στις 4 Νοεμβρίου 2018.
Την ίδια στιγμή, παράγοντες της αγοράς πετρελαίου επισημαίνουν ότι η κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου διαμορφώνει ένα περιβάλλον μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης.
Παρόλα αυτά, οι απειλές από όλο τον κόσμο για την τιμωρία της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των ΗΠΑ για κυρώσεις, οδηγούν το βασίλειο σε πιο σκληρή στάση.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS