Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω Ιράν και Σ. Αραβίας - Κέρδη +0,29% για το Brent στα 80,66 δολ.

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω Ιράν και Σ. Αραβίας - Κέρδη +0,29% για το Brent στα 80,66 δολ.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 0,36% στα 71,60 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε στην πρώτη (15/10) συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την είδηση ότι τον Σεπτέμβριο η Νότια Κορέα δεν εισήγαγε πετρέλαιο από το Ιράν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, λίγες εβδομάδες πριν από την εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Παράγοντας στήριξης και η διαφαινόμενη «κόντρα» μεταξύ Σ. Αραβίας και ΗΠΑ για την εξαφάνιση Σαουδάραβα δημοσιογράφου, με αρκετά διεθνή ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι ο Donald Trump εξετάζει ακόμη και την επιβολή κυρώσεων ενάντια στη Σ. Αραβία εάν δεν ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ειδικότερα, το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,29% στα 80,60 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 81,33 δολ. ανά βαρέλι.


Παράλληλα, το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,36% στα 71,60 δολ. ανά βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής (12/10), μετά τις ισχυρές απώλειες που σημειώθηκαν κατά την πρηγούμενη εβδομάδα.
«Η κίνηση της Νότιας Κορέας να σταματήσει την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου δίνει στην αγορά αυτοπεποίθηση για τις τιμές», σχολιάζει ο επικεφαλής της Shengda Futures, Chen Kai.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι γεωπολιτικές και εμπορικές ανησυχίες, καθώς και οι ασθενέσθερες προοπτικές για την οικονομία ενδέχεται να «ανοίξουν το δρόμο» για μία ακόμα εβδομάδα ασταθούς εμπορίου, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή ανάκαμψη των τιμών ως «εύθραυστη».



Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε στη μηνιαία έκθεσή του ότι η αγορά διαθέτει επαρκείς προμήθειες για την τρέχουσα χρονική περίδοο, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις το για την ζήτηση κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης