Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θα χάσει ο Αλέξης ή θα κερδίσει ο Κυριάκος;

tags :
Θα χάσει ο Αλέξης ή θα κερδίσει ο Κυριάκος;
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρητικά είναι στον προθάλαμο της εξουσίας με βάση τις δημοσκοπήσεις
Δώδεκα μήνες … διορία έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες όπως είπε  θα γίνουν τον Οκτώβριο  του 2019.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρητικά είναι στον προθάλαμο της εξουσίας με βάση τις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου κάνει ότι είναι δυνατόν για να παρατείνει την παρουσία του στην κυβέρνηση και στην εξουσία …
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σκέπτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τις αρχές του νέου έτους με κεντρικό στόχο να ακυρώσει  στην πράξη τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Σουν Τσου διδάσκει ακόμη μέσα από την Τέχνη του Πολέμου:
Θα νικήσει εκείνος που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να αποφύγει τον πόλεμο.
Όσοι δεν τον κατανοούν  πρέπει να αναφέρουμε και την επόμενη συμβουλή του Σουν Τσού.
Θα νικήσει εκείνος που ξέρει να χειρίζεται τόσο τις περισσότερες όσο και τις λιγότερες δυνάμεις.
Αναφορικά  με την στρατηγική  της επίθεσης λέει ότι όταν:
Είμαστε κατώτεροι από κάθε άποψη μπορούμε να φύγουμε  μακριά  από τον εχθρό….
Θα επανέλθει η ΝΔ με νέα πρόταση μομφής; 
Ο  στόχος της θα πρέπει να είναι  η νίκη  και όχι η ήττα και μάλιστα δυο φορές σε διάστημα έξι μηνών.
Τώρα αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαμορφώνει στρατηγικές και τακτικές με βάση τις δημοσκοπήσεις, περιμένοντας να χάσει ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή να πέσει ως …ώριμο  φρούτο  είναι  δικαίωμα της.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να κερδίσει τις επόμενες  εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με  πρόγραμμα για τη χώρα και όχι  μόνο  με παροχές για την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Υπάρχουν οι δυνάμεις  στη Νέα Δημοκρατία να παλέψουν  για την επίτευξη 180 βουλευτών στις επόμενες  εθνικές εκλογές για να εισέλθει η χώρα σε μία νέα ρότα  με αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. 
Να συζητήσουμε από την αρχή  για το Δημόσιο Σχολείο να μιλήσουμε  για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να ειπωθούν όλα για το Σύστημα Υγείας, για το προσωπικό που ζει ζητώντας φακελάκι από τους ασθενείς.
Να δοθεί πλήρης ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη όπως και άλλα καυτά θέματα της κοινωνίας. 
Οι ψηφοφόροι θέλουν ένα κράτος και ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα λειτουργεί ανταποδοτικά και όχι μόνο να παίρνει από τους πολίτες όπως συμβαίνει σήμερα. 
Όμως η στρατηγική του ώριμου φρούτου στη Νέα Δημοκρατία δεν δημιουργεί συνθήκες βεβαιότητας για το αποτέλεσμα διότι  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την περικοπή συντάξεων και τώρα είναι έτοιμη να ανακαλέσει τη διάταξη με την έγκριση των δανειστών.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μη χάσει ενώ η Νέα Δημοκρατία διστάζει να διαμορφώσει συνθήκες για να κερδίσει τις εκλογές. 

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr            

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης