Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκτός από τον Trump έγινε στον Λευκο Οίκο ο πάστορας που απελευθερώθηκε από την Τουρκία

Δεκτός από τον Trump έγινε στον Λευκο Οίκο ο πάστορας που απελευθερώθηκε από την Τουρκία
Απευθυνόμενος στον Brunson, ο Αμερικανός πρόεδρος τον  συνεχάρη για τη δύναμη και την αντοχή του
Μια μέρα μετά την απελευθέρωσή του από την κατ 'οίκον κράτησή του στην Τουρκία, ο Αμερικανός πάστορας Andrew Brunson έφθασε στο Λευκό Οίκο απόψε (13/10/2018) προκειμένου να συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο Brunson, από τη Βόρεια Καρολίνα, έφθασε στη Γερμανία την Παρασκευή (12/10) για ιατρικό έλεγχο σε αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο προτού πετάξει για τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι, Τούρκος δικαστής αποφάσισε την απελευθέρωση του Brunson μετά την καταδίκη και φυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2016 για τρομοκρατική δράση σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Erdogan.
Το αεροσκάφος, που μετέφερε τον Brunson, προσγειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/10) στην αεροπορική βάση Andrews.
Μετά την άφιξη του Brunson στο Οβάλ Γραφείο, ο Trump είπε με χιούμορ πως  «από μια τουρκική φυλακή στον Λευκό Οίκο σε 24 ώρες, δεν είναι και άσχημα».
Επίσης ευχαρίστησε εκ νέου τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan για την απελευθέρωση του πάστορα, για την οποία ξεκαθάρισε πως δεν είναι προϊόν συναλλαγής.
«Δεν πληρώνουμε λύτρα» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στον Brunson, τον  συνεχάρη για τη δύναμη και την αντοχή του ενώ ο πάστορας ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για όλες τις προσπάθειες απελευθέρωσής του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης