Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σημαντικό βήμα για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, η απελευθέρωση Brunson

Trump: Σημαντικό βήμα για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, η απελευθέρωση Brunson
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Erdogan για τη βοήθειά του!», έγραψε στο Twitter ο Trump
(upd) Η απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας και ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, το επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter αλλά και στη συνάντησή του με τον ιερωμένο στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είχε συνάντηση με τον πάστορα στον Λευκό Οίκο απόψε (13/10/2018), ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan για την απελευθέρωση του Branson ενώ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Ουάσινγκτον - Άγκυρας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Erdogan για τη βοήθειά του!», έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Trump.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο

Μια μέρα μετά την απελευθέρωσή του ο Αμερικανός πάστορας Andrew Brunson έφθασε στο Λευκό Οίκο απόψε (13/10/2018) προκειμένου να συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο Brunson, από τη Βόρεια Καρολίνα, έφθασε στη Γερμανία την Παρασκευή (12/10) για ιατρικό έλεγχο σε αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο προτού πετάξει για τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι, Τούρκος δικαστής αποφάσισε την απελευθέρωση του Brunson μετά την καταδίκη και φυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2016 για τρομοκρατική δράση σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Erdogan.
Το αεροσκάφος, που μετέφερε τον Brunson, προσγειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/10) στην αεροπορική βάση Andrews.
Μετά την άφιξη του Brunson στο Οβάλ Γραφείο, ο Trump είπε με χιούμορ πως  «από μια τουρκική φυλακή στον Λευκό Οίκο σε 24 ώρες, δεν είναι και άσχημα».
Επίσης ευχαρίστησε εκ νέου τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan για την απελευθέρωση του πάστορα και τόνισε, πως η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα.
Απευθυνόμενος στον Brunson, τον  συνεχάρη για τη δύναμη και την αντοχή του ενώ ο πάστορας ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για όλες τις προσπάθειες απελευθέρωσής του.

Δεκτός από τον Trump έγινε στον Λευκο Οίκο ο πάστορας που απελευθερώθηκε από την Τουρκία

Η απάντηση Erdogan στις ευχαριστίες Trump

Στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ προσβλέπει ο Recep Tayyip Erdogan, απαντώντας μέσω Twitter στις ευχαριστίες του Αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, για την απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson.
«Η απόφαση για την απελευθέρωση του πάστορα αποδεικνύει την ανεξαρτησία της τουρκικής δικαιοσύνης, όπως τόνισα στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, δύο σύμμαχοι, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον δέοντα τρόπο», έγραψε στο Twitter ο Erdogan, υπενθυμίζοντας πως η Άγκυρα διεξάγει αγώνα ενάντια «στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK, ISIS και FETO (Gullen)».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης