Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Η φρικτή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου δεν θα αλλάξει τα σχέδια του ΔΝΤ

Lagarde (ΔΝΤ): Η φρικτή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου δεν θα αλλάξει τα σχέδια του ΔΝΤ
Πρέπει να φέρω σε πέρας το έργο του ΔΝΤ σε κάθε γωνιά του κόσμου και να συνεργαστώ με πολλές κυβερνήσεις
«Φρίκη» χαρακτήρισε την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Kasogi η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde λέγοντας ότι το γεγονός αυτό δεν θα ανατρέψει τα σχέδιά της να παραστεί σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Ριάντ στα τέλη του μήνα.
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελεύθερη πληροφόρηση, είναι θεμελιώδη δικαιώματα. Έχουν αναφερθεί τρομακτικά πράγματα και αισθάνομαι αποτροπιασμό» είπε η Lagarde από το Μπαλί της Ινδονησίας.
«Όμως πρέπει να φέρω σε πέρας το έργο του ΔΝΤ σε κάθε γωνιά του κόσμου και να συνεργαστώ με πολλές κυβερνήσεις», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη Future Investment Initiative που θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία στις 23-25 Οκτωβρίου. «Αυτή τη στιγμή, πρόθεσή μου είναι να μην αλλάξω τα σχέδιά μου», διευκρίνισε.
Πάντως, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, που ήταν χορηγοί της διάσκεψης του Ριάντ αποσύρθηκαν, όπως τα CNN, CNBC, Financial Times και New York Times.
Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία αρνείται ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και διαψεύδει κατηγορηματικά ότι διέταξε τη δολοφονία του μέσα στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης