Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Lagarde και Thomsen συμφώνησαν ότι ο δημοσιονομικός χώρος είναι ζήτημα Ελλάδας - Ευρώπης

ΥΠΟΙΚ: Lagarde και Thomsen συμφώνησαν ότι ο δημοσιονομικός χώρος είναι ζήτημα Ελλάδας - Ευρώπης
Tο μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης
Για τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς όσον αφορά την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, ενημέρωσε Lagarde και Thomsen ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωσε του ΥΠΟΙΚ, Σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μπαλί ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν στις 9 π.μ. (τ.ώ.)  και στη συνέχεια με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στις 15.00 (τ.ώ.).
Και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.
Επισήμαναν επίσης ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης