Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο και οι ανησυχίες για το εμπόριο θα περιορίζουν τη ζήτηση το 2019

IEA: Οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο και οι ανησυχίες για το εμπόριο θα περιορίζουν τη ζήτηση το 2019
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο τους επόμενους μήνες
Τη θέση ότι η πρόσφατη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θα οδηγήσει σε χαμηλότερη αύξηση της ζήτησης προς τον «μαύρο χρυσό» απ' ότι αναμενόταν, διατύπωσε σήμερα (12/10) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), μέσω της μηνιαίας έκθεσης που δημοσίευσε και η οποία αφορά τις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς.
Ειδικότερα, ο ΙΕΑ τόνισε ότι «η θέση μας είναι ότι η ακριβή ενέργεια είναι πίσω», προσθέτοντας ότι αυτό «αποτελεί απειλή για την οικονομική ανάπτυξη».
«Αυτό οφείλεται σε μία ασθενέσθερη οικονομική προοπτική, τις εμπορικές ανησυχίες, τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και την αναθεώρηση των στοιχείων για την Κίνα», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του Οργανισμού.
O IEA προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο τόσο το 2018 όσο και το 2019, και συγκεκριμένα κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως και για τα δύο έτη, στα 1,3 εκατ. βαρέλια και τα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά το κομμάτι της προσφοράς, ο IEA τόνισε ότι η παγκόσμια παροχή πετρελαίου αυξάνεται ταχύτατα και ότι σήμερα είναι υψηλότερη κατά 2,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, με το Brent να ενισχύεται κατά +0,78% στα 80,89 δολ. ανά βαρέλι, και το αμερικανικό αργό να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,99% στα 71,67 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες απώλειες τόσο για το Brent όσο και για το αμερικανικό αργό αναμένεται να ξεπεράσουν το 3% κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης