Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» των προηγούμενων ημερών - Άνοδος 0,14% για Brent στα 80,37 δολ.

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τη «βουτιά» των προηγούμενων ημερών - Άνοδος 0,14% για Brent στα 80,37 δολ.
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,39% στα 71,25 δολ.
Σε θετική πορεία αν και με συγκρατημένη άνοδο ολοκλήρωσε την τελευταία (12/10) συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύθηκε μόλις κατά 0,14% για να διαμορφωθεί στα 80,37 δολάρια.
Κέρδη 0,39% για το αμερικανικό αργό, το οποίο έφθασε στα 71,25% δολάρια.



Σε επίπεδο εβδομάδας η πορεία τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού ήταν εξαιρετικά αρνητική, καθώς σημείωσαν πτώση -5% και -4% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας για τον Σεπτέμβριο του 2018 σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία παραμένει αυξημένη.


Παράλληλα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά μικρότερη σε σύγκριση με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι χθες (11/10) ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε τρίτη συνεχόμενη μείωση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο το 2019, επικαλούμενος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη οικονομία από τις εμπορικές διαφορές και τις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης