Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, παρά την πτώση στις αγορές

ING: Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, παρά την πτώση στις αγορές
Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, σύμφωνα με την ING
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα συνεχίσει τη «σταδιακή» αύξηση των επιτοκίων (στο 2%-2,25% το τρέχον εύρος) κατά το επόμενο διάστημα, παρά την υποχώρηση που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης, εκτιμά η ING.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ολλανδικής τράπεζας, η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια και στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, τον Δεκέμβριο 2018, με την τρέχουσα νομισματ8ική πολιτική να συνεχίζεται έως ότου η αμερικανική οικονομία παρουσιάσει εμφανή σημάδια κόπωσης.
Οι εμπορικές εντάσεις και η αβεβαιότητα στην Ιταλία, μεταξύ άλλων, δε φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδια του Jerome Powell, σημειώνεται.
Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων, το χθεσινό sell-off, 138 μονάδες στον S&P 500, αποτελεί λιγότερο από το ήμισυ της κατάρρευσης των 291 μονάδων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Έκτοτε, η Wall Street ανέκαμψε.
«Η ισχυρή ιστορία ανάπτυξης και απασχόλησης των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, οδήγησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να λάβει μία πιο ξεκάθαρη στάση για την πορεία των επιτοκίων, με αξιωματούχους να κάνουν λόγο ακόμη και για τέσσερις αυξήσεις τους επόμενους 15 μήνες. (…)
Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι πιέσεις στις αμοιβές των αγωγών, οι επιπτώσεις των δασμών και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος ,είναι πιθανό να ωθήσουν τον πληθωρισμό υψηλότερο τα επόμενα τρίμηνα.
Παράλληλα, η οικονομική δραστηριότητα είναι πολύ ισχυρή, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα να εκτιμά ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το τρίτο τρίμηνο.
Δεν βλέπουμε λόγο για σημαντική επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο, δεδομένης της συνεχιζόμενης υποστήριξης από τα δημοσιονομικά κίνητρα και τη δυναμική της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης