Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Fed βασική αιτία για την πτώση της Wall Street - Αρνητική εξέλιξη το ισχυρό δολάριο

Trump: Η Fed βασική αιτία για την πτώση της Wall Street - Αρνητική εξέλιξη το ισχυρό δολάριο
Μία ακόμη επίθεση ενάντια στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, υποστηρίζοντας ότι η χθεσινή (10/10) πτώση της Wall Street, οφείλεται στη νομισματική πολιτική που αυτή ακολουθεί.
Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν προτίθεται να απολύσει τον πρόεδρο της Fed, J. Powell, προσθέτοντας όμως ότι είναι απογοητευμένος τόσο από αυτόν όσο και από την Κεντρική Τράπεζα.
Αναφερόμενος στην πορεία του δολαρίου εξέφρασε και γι’ αυτήν την ενόχλησή του, υπογραμμίζοντας ότι «η ενίσχυση του νομίσματος δεν είναι θετική για την εξαγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ».
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχιζόμενη επίθεση του Trump, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (11/10) είχε δηλώσει ότι «η Fed γίνεται “λίγο υπερβολικά χαριτωμένη”.
«Κάνουν ένα μεγάλο λάθος».
Παράλληλα, αναφερθείς στην Κίνα, ο Trump τόνισε ότι οι οικονομικές και εμπορικές πολιτικές του έχουν πλήξει την κινεζική οικονομία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κάνει.
«Έχω πολλά περισσότερα να κάνω», ανέφερε ο Trump στη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι ο λαός της Κίνας έχει ζήσει πάρα πολύ καλά για πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης