Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά ΕΚΤ: Οι αυξανόμενοι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν θα εκτροχιάσουν την πολιτική

tags :
Πρακτικά ΕΚΤ: Οι αυξανόμενοι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη δεν θα εκτροχιάσουν την πολιτική
Η οικονομία της Ευρωζώνης επιδεικνύει αρκετή ανθεκτικότητα για να θεωρηθεί ότι οι κίνδυνοι είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι, αναφέρει η ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης της 13ης Σεπτεμβρίου 2018
Οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να επιβραδύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και οι υπεύθυνοι πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συζήτησαν τον περασμένο μήνα εάν θα υποβαθμίσουν την εκτίμηση ρίσκου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύθηκαν σήμερα (11/10/2018).
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εγχώρια οικονομία επιδεικνύει αρκετή ανθεκτικότητα για να θεωρήσουν ότι οι κίνδυνοι είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι, ακόμη και αν ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι παράγοντες πίσω από την πρόσφατη επιβράδυνση ενδέχεται να μην είναι προσωρινοί, όπως είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, αναφέρει η ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης της 13ης Σεπτεμβρίου 2018.
Η ΕΚΤ διατήρησε -όπως αναμενόταν- αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική τον περασμένο μήνα, παραμένοντας σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει φέτος το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 2,6 τρισ. ευρώ και να αυξήσει τα επιτόκια το φθινόπωρο του 2019, συνεχίζοντας τον αργό αλλά σταθερό ρυθμό σύσφιξης.
«Ένας σταδιακός ρυθμός εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής είναι δικαιολογημένος», δήλωσε σήμερα από την Ινδονησία ο επικεφαλής της φινλανδικής κεντρικής τράπεζας, Olli Rehn.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δείχνουν όλο και πιο επιφυλακτικοί, όπως προκύπτει από τα πρακτικά.
«Παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι από τους παράγοντες πίσω από τις (πτωτικές) αναθεωρήσεις δεν μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου μεταβατικοί», αναφέρεται στα πρακτικά.
«Υποστηρίχθηκε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες παράπλευρες συνέπειες από την ασθενέστερη εξωτερική ζήτηση στην εγχώρια ζήτηση», προστίθεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης