Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αγορών και δολαρίου - Στο +1,02% και τα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αγορών και δολαρίου - Στο +1,02% και τα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο ανακάμπτει μετά από τις απώλειες που σημείωσε στην αρχή της εβδομάδας
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (11/10) ο χρυσός, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η αναταρραχή στις αγορές και η πτώση του αμερικανικού δολαρίου στρέφουν τους επενδυτές προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά +1,02% στα 1.205,60 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι πέντε σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,27% στις 94,96 μονάδες.
Το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει ανάκαμψη μετά από τις απώλειες του -1,4% που κατέγραψε την Δευτέρα (8/10) και οι οποίες αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
«Με τις αγορές να υποχωρούν, ο κόσμος αυξάνει την κατανομή του προς τον χρυσό», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής της U.S. Global Investors, Michael Matousek.
Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, ο χρυσός έχει απωλέσει περισσότερο από το 13% της αξίας του, εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αυξήσει τρεις φορές τα επιτόκια κατά το τρέχον έτος, και οι επενδυτές αναμένουν μία ακόμα άνοδο μέχρι το τέλος του 2018.
Χθες (11/10) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, άσκησε για μία ακόμα φορά κριτική απέναντι στην πολιτική της τράπεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «νομίζω πως η Fed έχει τρελαθεί».
Αναφορικά με την πτώση που σημειώθηκε στη Wall, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «στην πραγματικότητα, είναι μία διόρθωση την οποία περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό, αλλά πραγματικά διαφωνώ με αυτό που κάνει η Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης