Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων - Στο -3,4% και τα 80,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων - Στο -3,4% και τα 80,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξεως του -3,13% στα 70,88 δολ. ανά βαρέλι
Ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα Πέμπτη (11/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την πτώση που σημειώθηκε στις αγορές, όσο και από τα στοιχεία τα οποία έδειξαν σημαντική άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent υποχώρησε 3,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 80,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -3,2% στα 70,83 δολ. ανά βαρέλι.


Αύξηση πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (11/10/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.



Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 9,7 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 42.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα ενισχύθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αν και αρκετές ενεργειακές εταιρίες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού έχουν περιορίσει την παραγωγή τους λόγω της καταιγίδας Michael, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί μικρό ποσοστό της συνολικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης