Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Πρέπει να διορθώσουμε το σημερινό εμπορικό σύστημα - Αναγκαία η αποκλιμάκωση των εντάσεων

Lagarde (ΔΝΤ): Πρέπει να διορθώσουμε το σημερινό εμπορικό σύστημα - Αναγκαία η αποκλιμάκωση των εντάσεων
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε την ανάγκη επίλυσης των σημερινών εμπορικών διαφορών
Έκκληση προς τις χώρες που εμπλέκονται στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις για συνεργασία απηύθυνε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Christine Lagarde κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί, «πρέπει να συνεργαστούμε για την αποσυμφόρηση και την επίλυση των σημερινών εμπορικών διαφορών», οι οποίες έρχονται ως αποτέλεσμα των προστατευτικών πολιτικών της Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, η επικεφαλής τους ΔΝΤ τόνισε ότι «πρέπει να ενώσουμε τα χέρια για να διορτθώσουμε το σημερινό εμπορικό σύστημα και όχι να το καταστρέψουμε».
Σημειώνεται ότι χθες (9/10) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 0,2% ως αποτέλεσμα των εμπορικών διαφορών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εταίρους τους.
Ειδικότερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις προοπτικές ανάπτυξης σε ΗΠΑ, Κίνα, Ευρωζώνη και Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί κατά 3,7% το 2018 και το 2019, έναντι 3,9% προηγουμένως.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης