Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,19% και τα 1.193,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,19% και τα 1.193,80 δολ. ανά ουγγιά
Οι υποβαθμίσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία πρόσφεραν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο
Κέρδη καταγράφει σήμερα Τετάρτη (10/10) ο χρυσός, ο οποίος δέχεται ώθηση τόσο από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου όσο και από τις νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η τμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 1.193,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,12% στις 95,25 μονάδες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις προοπτικές ανάπτυξης σε ΗΠΑ, Κίνα, Ευρωζώνη και Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί κατά 3,7% το 2018 και το 2019, έναντι 3,9% προηγουμένως.
Παράλληλα, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αύξηση επιτοκίων με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
«Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πηγαίνουμε τόσο γρήγορα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αμερικανού προέδρου στο δίκτυο CNBC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε θέλω να την επιβραδύνω ούτε λίγο», αλλά και ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να αυξάνονται τα επιτόκια όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις πληθωρισμού στην οικονομία».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει συζητήσει μέχρι στιγμής την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια με την επικεφαλής της Fed, Jerome Powell.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 13% από τον Απρίλιο, καθώς το ισχυροποιημένο δολάριο και η αυξανόμενη απόδοση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αποτελούν βασικοί παράγονες για την πώληση του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης