Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γιάννης Ρέτσος (Πρόεδρος ΣΕΤΕ): Οι Δήμαρχοι να βάλουν χρήματα για την τουριστική ανάπτυξη και λιγότερα στην πολιτική

Γιάννης Ρέτσος (Πρόεδρος ΣΕΤΕ): Οι Δήμαρχοι να βάλουν χρήματα για την τουριστική ανάπτυξη και λιγότερα στην πολιτική
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υποστήριξε ότι σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας καταγράφεται «τουριστική κόπωση»
Αιχμές για τους τοπικούς άρχοντες και τον ρόλο τους στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας άφησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέστος  σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έφερε προ των ευθυνών τους, τους Δημάρχους και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι πρέπει να κατανοήσουν το ρόλο τους όσο και τις ευθύνες τους για τη δυνατότητα να διαχειριστεί  η Ελλάδα τα 32 εκατομμύρια τουρίστες.
Έκανε λόγο για τουριστική κόπωση σε κάποιες περιοχές οι οποίες θα χρειασθούν την παρέμβαση όλων των φορέων έτσι ώστε οι σημερινοί προορισμοί να παραμείνουν στον χάρτη των επισκεπτών.  
Ο κ. Ρέτσος είπε ότι σε όλη την Ευρώπη το ίδιο συμβαίνει.
Είναι καλό που το συνέδριο γίνεται σε προεκλογική περίοδο, πριν από τις δημοτικές εκλογές.  
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ  …έριξε το γάντι λέγοντας να μας πούνε οι δήμαρχοι πως θα διαχειριστούν το πρόβλημα. Γιατί χρήματα υπάρχουν στους δήμους, και αυτά πρέπει να επενδυθούν σωστά στην ανάπτυξη και όχι να κάνουν με αυτά πολιτική.
Αναφερόμενος στην Αθήνα και στον Δήμαρχο Γιώργου Καμίνη, ο οποίος να σημειωθεί πρόσφατα αναφέρθηκε για το νέο ρεκόρ αφίξεων στην πρωτεύουσα, ο κ. Γιάννης Ρέστος σημείωσε ότι η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, η ήττα είναι ορφανή.  
Αναγνώρισε ότι ο Δήμος έχει κάνει δουλειά στην προβολή, όμως δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το εύκολο αλλά και το πιο δύσκολο.
Η δουλειά πρέπει να είναι ολοκληρωμένη συνέχισε ο κ. Ρέτσος και εξήγησε ότι αναφέρεται σε όλους, τους δημάρχους, τους υπουργούς τους ιδιώτες τους ανθρώπους του τουρισμού.
Πέρα από το κομμάτι της προβολής υπάρχει και το κομμάτι των υποδομών και της εικόνας των πόλεων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είπε  ότι η Ελλάδα έφθασε να φιλοξενεί πάνω από 30 εκατ. τουρίστες και θύμισε μελέτη της McKinsey, που έκανε λόγο για 24 εκατ. το 2021.
Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο.
Και  επανέλαβε  ότι η πρόκληση είναι η σωστή διαχείριση των προορισμών.
Αυτό είναι το θέμα της επόμενη ημέρας.
Το συνέδριο θα δώσει και στους δημάρχους μια ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες τις συμβαίνεις άλλες πόλεις.
Για αυτό στο συνέδριο θα παρουσιαστούν δυο Best cases και πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν για marketing και branding πόλεων, η Geerte Udo, Διευθύντρια Στρατηγικής Μάρκετινγκ στον Οργανισμό Amsterdam Marketing από το 2013.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης