Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό μετά τα χαμηλά μιας εβδομάδας - Στα 1.191,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη 0,2% για τον χρυσό μετά τα χαμηλά μιας εβδομάδας - Στα 1.191,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,2% ή 2,90 δολ. στα 1.191,50 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (9/10/2018) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά άνω της μιας εβδομάδας στα οποία υποχώρησε χθες, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2018 και του 2019, ενώ περιέκοψε και τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα το 2019, λόγω του αντίκτυπου που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες.
Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επανέλαβε σήμερα την απειλή του για την επιβολή πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 267 δισ. δολ., αν η Κίνα αντιδράσει στα πρόσφατα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, δήλωσε επίσης ότι η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο, ενώ γνωστοποίησε ότι δύο συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν με το Πεκίνο ματαιώθηκαν.
Εν τω μεταξύ, η υποχώρηση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου από το 3,25% -το υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από τα τέλη Απριλίου του 2011- προσέφερε περαιτέρω στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η άνοδός τους αυξάνει το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων, ενώ θα μπορούσε να πιέσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε μια πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στον χρυσό.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σήμερα πως δεν θα είχε πρόβλημα με τρεις ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων από τώρα έως και τον Ιούνιο του 2019.
Όπως τόνισε ο Kaplan, η Fed πρέπει να συνεχίσει τις υπομονετικές και σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2019, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για 2%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2% ή 2,90 δολ. στα 1.191,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε διολισθήσει στα 1.188,60 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 95,7 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2018 το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει περισσότερο από το 13% της αξίας του, με την ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των επιτοκίων να θεωρούνται καταλυτικοί παράγοντες για τη σχετική εξέλιξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης