Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berenberg: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται πλέον την ιταλική κυβέρνηση

Berenberg: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται πλέον την ιταλική κυβέρνηση
Οι αγορές έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους στην Ιταλία, υποστηρίζει αναλυτής της Berenberg
Οι αγορές έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους στην Ιταλία, εκτιμά ο αναλυτής της Berenberg για την Ευρώπη, Carsten Hesse.
Σε e-mail του προς το κανάλι «CNBC», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Giovanni Tria δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του για τον προϋπολογισμό του 2019, δηλαδή να διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από 2% του ΑΕΠ, έπειτα από πίεση που δέχθηκε από τους Luigi Di Maio και Matteo Salvini.
Εν τέλει, το προσχέδιο προϋπολογισμό παρουσιάζει έλλειμμα της τάξεως του 2,4%.
Νωρίτερα σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2018, οι αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας εκτοξεύθηκαν σε υψηλό 5 ετών -στο 3,7% το 10ετές.
Να σημειωθεί ότι, στα τέλη του περασμένου μήνα, η Berenberg ανέφερε πως η Ιταλία κρίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη σε περίπτωση που ξεσπάσει μία νέα κρίση.
«Ο νέος στόχος του ελλείμματος είναι τρεις φορές υψηλότερος από τον στόχο της προηγούμενη κυβέρνησης.
Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες επενδύσεις θα προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις στην αγορά, δεδομένου ότι η Ρώμη έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος, φτάνοντας στα 2,3 τρισ. ευρώ.
Δεν ανησυχούμε για μεσοπρόθεσμη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ιταλία, αλλά ανησυχούμε ότι η Ιταλία θα αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση χρέους όταν ξεσπάσει η επόμενη ύφεση το 2021, 2022», δήλωνε τότε στο CNBC ο Carsten Hesse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης