Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,38% και τα 1.193,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,38% και τα 1.193,10 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει το 13% της αξίας του από τον Απρίλιο του 2018
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (9/10) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών, καθώς το δολάριο παρέμεινε αμετάβλητο από τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά +0,38% στα 1.193,10 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 95,53 μονάδες.
Το ΔΝΤ προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στο 3,7% έναντι 3,9% προηγουμένως, γεγονός που αποτελεί την πρώτη υποβάθμιση από τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με την έκθεση, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών ασκούν πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές, ενώ οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εταίρους τους δημιουργούν «σύννεφα» στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2019 επίσης υποβαθμίστηκαν, με τον επικεφαλής οικονομολόγο, Maurice Obstfeld, να επικαλείται τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, καθώς και αντίμετρα της Κίνας.
Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο του 2018 το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει περισσότερο από το 13% της αξίας του, με την ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των επιτοκίων να θεωρούνται καταλυτικοί παράγοντες για την σχετική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης