Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Strategic Culture Foundation: Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την Ουκρανία ως τον τόπο πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

Strategic Culture Foundation: Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την Ουκρανία ως τον τόπο πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία
Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την Ουκρανία ως την περιοχή για να ξεκινήσουν μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία αναφέρει σε ανάλυσή του το Strategic Culture Foundation
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει τώρα την Ουκρανία σαν να ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και στις 27 Σεπτεμβρίου έστειλε  στην Ουκρανία δύο πολεμικά πλοία για χρήση ενάντια στη Ρωσία.
Αυτή είναι η τελευταία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την Ουκρανία ως την περιοχή για να ξεκινήσουν μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία αναφέρει σε ανάλυσή του το Strategic Culture Foundation.
Σύμφωνα με το Strategic Culture Foundation  η Συρία δεν είναι πλέον η προτιμώμενη επιλογή της Ουάσιγκτον ως τόπος για να ξεκινήσει μια πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.
Στις 4/9 , ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump απειλούσε δημοσίως τη Συρία, το Ιράν και τη Ρωσία ότι αν εξόντωναν τους τζιχαντιστές στη μόνη παραμένουσα ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές επαρχία Idlib, τότε οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια πλήρη εισβολή κατά της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας στη Συρία.
Είτε οι ΗΠΑ ή η Ρωσία γρήγορα θα κλιμακώσουν σε πυρηνικό πόλεμο έτσι ώστε να μην χάσουν στη Συρία - αυτό θα ήταν η αρχή του συμβατικού πολέμου για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας (Putin, Rouhani, Erdogan, και Assad) συμφώνησαν σε δύο συναντήσεις, μία στις 7/9 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 17/9 να μεταφέρουν τον έλεγχο της επαρχίας Idlib, στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Η ενέργεια αυτή εμποδίζει αποτελεσματικά τη συμμαχία των ΗΠΑ να πάει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, εάν η συμμαχία της Ρωσίας (η οποία περιλαμβάνει τη Συρία) εξαλείψει όλες τις τζιχάντιστικές ομάδες στη Συριακή επαρχία Idlib υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα.
Οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει την Αλ Κάιντα στη Συρία για να εκπαιδεύσουν και να οδηγήσουν τις τζιχαντιστικές ομάδες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας και να την αντικαταστήσουν με μια κυβέρνηση που έχει επιλεγεί από την οικογένεια Saud της Σαουδικής Αραβίας.
Από το 1949 η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να το πετύχει αυτό (για να τοποθετήσει την οικογένεια Saud που είναι υπεύθυνη για τη Συρία).
Αυτό το σχέδιο τίθεται τώρα σε αναμονή, αν δεν έχει μποδιστεί εντελώς, λόγω της συμφωνίας Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν, Συρίας.
Κατά την ίδια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική κυβέρνηση καθόριζε τη Συρία ως το έδαφος για την έναρξη της πολεμικής σύρραξης με τη Ρωσία, δημιούργησε επίσης την Ουκρανία ως εναλλακτική δυνατότητα για να το κάνει αυτό.
Ο τότε αμερικανός πρόεδρος Obama, σε ένα πολύ αιματηρό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2014, τον οποίο είχε αρχίσει να προγραμματίζει το αργότερο το 2011, ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας και τον αντικατέστησε από καθεστώς που ήταν κατά της Ρωσίας.
Αν και ο κομμουνισμός τελείωσε στη Ρωσία από το 1991, η αριστοκρατία των ΗΠΑ δεν έπαψε ποτέ να επιδιώκει την κατάκτηση της Ρωσίας.
Ο Ψυχρός Πόλεμος συνεχίστηκε κρυφά στην πλευρά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Ακολουθούν τα πρόσφατα βήματα προς το WW III σχετικά με το νέο βραβείο της αμερικανικής συμμαχίας (από το 2014), την Ουκρανία:
Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ryan Zinke ανέφερε πως «ο ναυτικός αποκλεισμός είναι μια επιλογή για την αντιμετώπιση της Ρωσίας».
Παράλληλα τόνισε πως «υπάρχει η στρατιωτική επιλογή, την οποία δεν θα προτιμούσα. Και υπάρχει η οικονομική επιλογή.
Η οικονομική επιλογή για το Ιράν και τη Ρωσία είναι, κατά το μάλλον ή ήττον, η αντικατάσταση των καυσίμων.
Είπε ότι για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να προωθήσουν στην Ευρώπη το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των συμμάχων τους (κυρίως της Σαουδικής Αραβίας) θα πρέπει να μειώσουν την ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας και του .
Οπότε ένας στρατιωτικός αποκλεισμός κατά της Ρωσίας και του Ιράν θα ήταν μια επιλογή.
Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη περνά μέσω αγωγών μέσω της Ουκρανίας, το οποίο οι ΗΠΑ ελέγχουν ήδη.
Τα ουκρανικά τάγματα τιμωρίας και τα ουκρανικά τάγματα εθελοντών υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται τα εγκλήματα της Ουκρανίας από τα αδιάκριτα μάτια της Δύσης.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, σε μόλις 24 ώρες, οι μονάδες του Ουκρανικού Στρατού κατέρρευσαν την DNR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ) πάνω από 300 φορές παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός.
Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ρωσία και τους συμμάχους της και τώρα απειλεί απερίφραστα να προχωρήσει σε ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας. Αυτά τα δύο πολεμικά πλοία που οι ΗΠΑ απλά δώρισαν στην Ουκρανία θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε τέτοιο αποκλεισμό. Εναλλακτικά, η επανένταξη της Ουκρανίας στο Donbass θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία του Trump να «βοηθήσει έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ» και να ξεκινήσει μια πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης