Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Vladimir Putin, έφθασε το 39%

«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Vladimir Putin, έφθασε το 39%
«Βουτιά» στη δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε η δημοτικότητα του Vladimir Putin στο εσωτερικό της Ρωσίας, καθώς, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada-Cent, διαμορφώθηκε στο 39%, τον Σεπτέμβριο 2018.
Τον Νοέμβριο 2017, πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου έφθανε το 59%.
Τις εννέα από τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, τις απώλεσε στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, επισημαίνεται.
Η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα που συνδέεται με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και τα υπάρχοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι οι παράγοντες που επηρέασαν την δημοτικότητα όλων των Ρώσων πολιτικών.
Η εφημερίδα «Vedomosti», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, γράφει ότι « Οι Ρώσοι δεν δέχθηκαν την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και αυτή είναι η κύρια αιτία της μειούμενης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση γενικά και στον Πρόεδρο Vladimir Putin ιδιαίτερα».
Οι κοινωνικές εντάσεις άρχισαν να αυξάνονται από τα τέλη του 2017, δηλώνει ο διευθυντής του Levada-Centr, Lev Gudkov, προσθέτοντας:
«Τέλειωσε η ευφορία που είχε προκαλέσει η Κριμαία, συσσωρεύτηκε η κόπωση εξαιτίας της κατάστασης κινητοποίησης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 11-13% και οι τιμές των προϊόντων εξακολουθούν να αυξάνονται.
Εκτός των άλλων υπήρχε ένας έντονος φόβος ότι θα ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος.
Ο κόσμος πιστεύει ότι το κράτος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του εις βάρος του, ότι εποφθαλμιά τα κονδύλια που προέρχονται από τις εισφορές τα οποία προορίζονται για τις συντάξεις και τα οποία θεωρεί ότι είναι δικά του.
Ένα μεγάλο ποσοστό περίμενε ότι ο Putin θα καταργήσει τον νόμο (για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης) .
Όταν ο ίδιος μίλησε για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ένα τμήμα του κόσμου δέχθηκε τα επιχειρήματα του, αλλά πολλοί δυσαρεστήθηκαν, καθώς το 34% δήλωσε ότι μετά την παρέμβαση του η στάση τους απέναντι στον πρόεδρο χειροτέρεψε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης