Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,48% και τα 83,76 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το  πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,48% και τα 83,76 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση της τάξεως του -0,26% στα 74,15 δολ. ανά βαρέλι
Με πτώση ξεκίνησε την τρέχουσα εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς ο «μαύρος χρυσός» δέχθηκε πιέσεις από την είδηση ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές εξαιρέσεις προς τις χώρες οι οποίες εισάγουν ιρανικό αργό.
Ειδικότερα, το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,48% στα 83,76 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,15 δολ. ανά βαρέλι.


Η Ουάσιγκτον αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών του Ιράν μέσα στις αρψές του επόμενου μήνα, ασκώντας παράλληλα πιέσεις σε όλες τις εταιρείες παγκοσμίως να διακόψουν πλήρως τις εισαγωγές τους από την Τεχεράνη.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν ενδεχόμενες εξαιρέσεις απέναντι σε χώρες οι οποίες έχουν ήδη μειώσεις τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.



Παράλληλα, οι ανησυχίες ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επηρεάσει την ανάπτυξη των δύο χωρών και θα μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου αποτελούν επίσης έναν παράγοντα που επηρεάζει την αγορά κατά την έναρξη της εβδομάδας.
Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα εξόρυξης των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε η τρίτη συνεχόμενη πτώση, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερη σερί πτώσης από τον Οκτώβριο του 2017.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2018, οι εξέδρες γεωτρήσεων υποχώρησαν κατά δύο, φτάνοντας της 861 συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης