Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad: Προσωρινό μέτρο η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ

tags :
Assad: Προσωρινό μέτρο η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ
Η επαρχία αυτή θα επανέλθει σύντομα στον έλεγχο του κράτους υποστήριξε ο Bashar al Assad
Προσωρινό μέτρο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad τη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία είναι και το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών.
«Η συμφωνία είναι ένα προσωρινό μέτρο χάρη στο οποίο η κυβέρνηση κέρδισε πόντους στο πεδίο, ξεκινώντας από τον τερματισμό της αιματοχυσίας», είπε ο Assad κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Μπάαθ, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Αυτή η επαρχία και οι άλλες περιοχές που είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών θα επιστρέψουν (στον έλεγχο) του συριακού κράτους» υποστήριξε ο Assad.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, Putin και Erdogan συμφώνησαν να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη μήκους 15 ως 20 χιλιομέτρων για να χωριστούν οι περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και οι γειτονικές περιοχές που ελέγχει το καθεστώς.
Τα βαριά όπλα αναμένεται να αποσυρθούν από αυτή τη ζώνη έως τη 10η Οκτωβρίου (δηλαδή την Τετάρτη) και οι τζιχαντιστές αναμένεται να απομακρυνθούν από αυτή μέχρι την 15η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης