Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Για δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi μιλούν οι αρχές

Τουρκία: Για δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi μιλούν οι αρχές
O Σαουδάραβος δημοσιογράφος  αγνοείται εδώ και έξι ημέρες
Για δολοφονία του  Σαουδάραβα  δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κάνουν λόγο οι τουρκικές αρχές, όπως μεταδίδει το reuters.
Ειδικότερα, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι ο Σαουδάραβος δημοσιογράφος,  ο οποίος αγνοείται εδώ και έξι ημέρες, δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.
«Η αρχική αξιολόγηση της τουρκικής αστυνομίας είναι ότι ο κ. Khashoggi σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Πιστεύουμε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και το σώμα στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από το προξενείο», δήλωσε ένας από τους δύο Τούρκους αξιωματούχους στο Reuters το Σάββατο.
Στο μεταξύ, ο σύμβουλος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) του Erdogan και προσωπικός φίλος του Khashoggi , ο Yasin Aktay, δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν αδιάσειστες πληροφορίες για την υπόθεση του δημοσιογράφου και πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του.
Μια άλλη τουρκική πηγή ασφάλειας ανέφερε στο Reuters ότι μια ομάδα 15 Σαουδαραβών, συμπεριλαμβανομένων και αξιωματούχων, είχε φθάσει στην Κωνσταντινούπολη με δύο αεροπλάνα και εισήλθε στο προξενείο την ίδια ημέρα που ήταν εκεί ο Khashoggi και αργότερα εγκατέλειψαν τη χώρα.
Πάντως, Σαουδαραβική πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι ένα κλιμάκιο σαουδαράβων ερευνητών έφθασε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στις έρευνες για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου, ενώ αρνήθηκε ότι έχει δολοφονηθεί λέγοντας ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.
Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος είχε πάει την Τρίτη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να απαραίτητα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του και ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι έφυγε λίγο αργότερα, η αρραβωνιαστικιά του που τον περίμενε έξω, δήλωσε ότι ποτέ δεν βγήκε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης