Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: ΝΔ και ΔΝΤ είναι πράγματα αχρείαστα όταν υπάρχει αισιοδοξία και άχρηστα για την επανάκαμψη

Παππάς: ΝΔ και ΔΝΤ είναι πράγματα αχρείαστα όταν υπάρχει αισιοδοξία και άχρηστα για την επανάκαμψη
«Yπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει ο Ν. Παππάς
«Η ΝΔ και το ΔΝΤ είναι πράγματα αχρείαστα όταν υπάρχει αισιοδοξία και εντελώς άχρηστα για να επαναφέρουν την επανάκαμψη», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Ο υπουργός δηλώνει με βεβαιότητα ότι «υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την συνάντηση Zaev – Σπυράκη, σημειώνει ότι «τελικά το "Μακεδονικό” θα καταστεί πικρός καφές για τη ΝΔ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, ο κ. Παπππάς τονίζει ότι «υφίσταται αρκετός δημοσιονομικός χώρος, και μια ακύρωση του μέτρου δεν μας βγάζει εκτός των συμφωνημένων στόχων περί πρωτογενών πλεονασμάτων», ενώ προαναγγέλλει ότι «με έναν νόμο και για τον ίδιο λόγο θα ακυρωθεί του χρόνου και η μείωση του αφορολόγητου».
Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός αφού σημειώνει ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε «γενναία αυτοκριτική για τα λάθη που κάναμε το 2014», αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις «στην εκπεφρασμένη κατεύθυνση του ανοίγματος και των προοδευτικών συμμαχιών».  
Περαιτέρω, ο υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνησης και την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας ότι «κόμμα που αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά δεν μπορεί να βάζει κόκκινη γραμμή στον νόμο Κατρούγκαλου και να ανάβει πράσινο φως για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
Αν η κυρία Γεννηματά θεωρεί πιο "ταιριαστή” τη συστράτευσή της με ένα κράμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, ας το πει καθαρά».
Τέλος, για την ΕΡΤ, ο κ. Παππάς καταγγέλλει ότι «ήταν για χρόνια δέσμια συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τη δυναμική της» και  διαβεβαιώνει ότι «αργά αλλά σταθερά η δυναμική αυτή ανακτάται», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «θέλει να τη στραγγαλίσει μέχρι κλεισίματος».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης